KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na černo

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr na černo potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg kapra
   • 150 ml octa
   • 40 g másla
   • kořenová zelenina
   • 50 g petržele
   • 6 kuliček pepře
   • nové koření
   • menší bobkový list
   • tymián
   • kousíček citronové kůry
   • trocha zázvoru
   • sůl
   • 250 ml černého piva
   • 80 g perníku
   • 50 g rybízové zavařeniny
   • 20 g šípkové zavařeniny
   • jíška z po 30 gramech mouky a másla a 10 g cukru
   • 30 g ořechů
   • 5 sušených švestek
   • 20 g mandlí
   • 30 g rozinek
   • citronová šťáva
   • 2 lžíce červeného vína
Recept kapr na černo připravíme takto:
Z očištěného a vykuchaného kapra vypláchneme krev octem a zachováme, rozkrájíme ho pak na porce a osolíme je. Mezitím si na másle osmahneme do růžova na kolečka nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, po chvíli ji zalijeme vařící osolenou vodou, přidáme ocet s krví, pepř, bobkový list, nové koření, tymián, zázvor, citronovou kůru, černé pivo a vše povaříme. Pak přidáme nastrouhaný perník, zavařeninu a jíšku s cukrem a opět vše povaříme. Omáčku pak procedíme do dalšího hrnce, dochutíme podle chuti citronovou šťávou, přidáme sušené švestky a kapra, kterého povaříme do dvaceti minut, pak přidáme nakrájené ořechy, spařené rozinky a spařené a na nudličky nakrájené mandle. Dochutíme ještě červeným vínem a necháme v chladném místě do druhého dne. Pak kapra už jen na malém plameni ohřejeme a podáváme.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!