KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kantonské kuřecí závitky

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept kantonské kuřecí závitky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kuřecích prsíček
   • 300 g šunky
   • 1 lžíce máčených hrozinek
   • 2 lžíce oloupaných a nakrájených mandlí
   • 2 lžíce sušených hub
   • 1 vejce
   • olej
   • škrobová moučka
   • na marinádu: 1 lžíce vína + 5 lžic sójové omáčky + 1 lžička octa + 1 větší cibule + sůl + 2 lžíce medu
Recept kantonské kuřecí závitky připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky o velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme namočené nasekané houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky, zalijeme polovinou zbylé marinády a necháme vydusit. Pak přidáme vejce nebo bílky, zamícháme a necháme ztuhnout. Na každý plátek masa položíme tenký plátek šunky, na to dáme připravenou nádivku, zavineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, nakrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Kantonské kuřecí závitky podáváme s rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!