KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kančí guláš se smetanou

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept kančí guláš se smetanou potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g kančí kýty
   • 3 jalovcové bobule
   • 3 zrnka nového koření
   • 2 cibule
   • 2 lžíce oleje
   • 2 lžíce červeného vinného octa
   • 1/8 l červeného vína
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 100 g prorostlé slaniny
   • 1/4 lžičky pálivé papriky
   • 1/2 lžičky soli
   • 1/8 l masového vývaru
   • 1/4 l kysané smetany
   • pepř
Recept kančí guláš se smetanou připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme. Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda. Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka. Maso vyjmeme a dáme do mísy. Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Dochutíme a nalejeme na maso.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!