KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Jelení steak na červeném víněKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 4 jelení steaky (po 150 g) • 1 cibule • 100 g másla • 2 lžíce smetany • 350 ml červeného vína • sůl • 5 kuliček jalovce Recept jelení steak na červeném víně připravíme takto:
Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet. Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut. Pak cibuli rozmixujeme. Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple. Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí. Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení steak na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorský steak II Bedly na víně Čočka na víně Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Hovězí guláš na víně Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí na česneku a víně Hovězí na víně s brusinkami Hovězí nudličky na víně Hovězí plec na červeném víně Hovězí ragú na víně se žampiony Hovězí steak se zeleninou |
|