KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jelení steak na červeném víně

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept jelení steak na červeném víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 jelení steaky (po 150 g)
   • 1 cibule
   • 100 g másla
   • 2 lžíce smetany
   • 350 ml červeného vína
   • sůl
   • 5 kuliček jalovce
Recept jelení steak na červeném víně připravíme takto:
Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet. Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut. Pak cibuli rozmixujeme. Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple. Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí. Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!