KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jelení ragú na červeném víně

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept jelení ragú na červeném víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jeleního plecka bez kostí
   • 150 g cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 4 lžíce oleje
   • 375 ml červeného vína
   • 150 g zakysané smetany
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • 1 bobkový list
   • 2 hřebíčky
   • 6 kuliček pepře
Recept jelení ragú na červeném víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut). Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!