KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Jelení ragú na červeném víněKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 800 g jeleního plecka bez kostí • 150 g cibule • 2 lžíce hladké mouky • 4 lžíce oleje • 375 ml červeného vína • 150 g zakysané smetany • sůl • mletý pepř • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 bobkový list • 2 hřebíčky • 6 kuliček pepře Recept jelení ragú na červeném víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut). Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení ragú na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bedly na víně Čočka na víně Ďábelské ragú Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Houbové ragú Hovězí guláš na víně Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí na česneku a víně Hovězí na víně s brusinkami Hovězí nudličky na víně Hovězí plec na červeném víně Hovězí ragú na víně se žampiony |
|