KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,75 kg jehněčí kýty
   • 200 g rýže
   • 4 mladé cibulky
   • 5 rajčat
   • 2 papriky
   • 3 stroužky česneku
   • 3 lžíce olivového oleje
   • pepř
   • sůl
   • šalvěj
   • zelená petrželka
   • 3 dcl vody
Recept jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem připravíme takto:
Jehněčí kýtu vykostíme a nakrájíme na kousky. V litinovém hrnci rozpálíme olivový olej a maso na něm osmahneme, přidáme na větší kousky nakrájenou mladou cibuli a opět na rozpáleném tuku promícháme. Asi po pěti minutách přidáme nakrájené papriky, osolíme a opepříme a osmahneme. Pak přidáme nadrobno nakrájená rajčata a podusíme na mírnějším plameni. Po cca deseti minutách přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalvěj se zelenou petrželkou. Do tohoto základu přidáme asi 3 dcl vody, rozředíme, přidáme rýži, dobře promícháme, dosolíme (rýže do sebe část soli z omáčky při vařen natáhne), přikryjeme a necháme vařit na velmi mírném plameni. Asi po pětadvaceti minutách až půlhodině do sebe rýže pojme veškerou tekutinu a změkne.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!