KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kotlety se zeleninou

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí kotlety se zeleninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jehněčích kotlet
   • 4 lžíce olivového oleje
   • 1 cibule
   • 6 stroužků česneku
   • 1 brokolice
   • 100 g klíčků mungo
   • 500 ml vývaru
   • sůl
   • pepř
Recept jehněčí kotlety se zeleninou připravíme takto:
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky. Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat. Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme. Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!