KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Jehněčí karbanátkyKategorie: hlavní jídla, skopové maso![]() • 500 g mletého jehněčího masa • 1 cibule • 8 stroužků česneku • špetka sušeného oregana • špetka sušené majoránky • 2 vejce • sůl • pepř • 4 lžíce strouhanky • olej na smažení Recept jehněčí karbanátky připravíme takto:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobné kostičky. Mleté jehněčí maso promícháme v míse s cibulí a prolisovaným česnekem, ochutíme solí, pepřem, špetkou oregana a majoránky, přidáme vejce a strouhanku a důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, ze směsi tvoříme karbanátky a smažíme je po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí karbanátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Altajské karbanátky Bramborové karbanátky se zeleninou Brokolicové karbanátky Cuketové karbanátky Dánské karbanátky Dánské rybí karbanátky Fazolové karbanátky Houbové karbanátky Houbové karbanátky II Houbové karbanátky III Houbové karbanátky IV Hrachové karbanátky Jarní karbanátky Jehněčí džuveč se zeleninou Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou |
|