KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánemKategorie: hlavní jídla, skopové maso![]() • jehněčí hřbet • 500 g mrkve • 500 g cuket • 150 g másla • sůl • pepř • muškátový oříšek • 6 snítek čerstvého tymiánu • 5 lžic citrónového želé • 0,25 l hovězího vývaru • 3 lžíce pojiva do omáček • 1 citrón • sušená majoránka Recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem připravíme takto:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Houbová rýže s tymiánem Jehněčí džuveč se zeleninou Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou Jehněčí hřbet plněný meduňkou Jehněčí karbanátky Jehněčí kari Jehněčí kolínka na bylinkách Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem Jehněčí kořínek na kmínu Jehněčí kotletky v česnekové strouhance Jehněčí kotletky v marinádě Jehněčí kotlety Jehněčí kotlety na bylinkách Jehněčí kotlety po anglicku Jehněčí kotlety po srbsku |
|