KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí hřbet
   • 500 g mrkve
   • 500 g cuket
   • 150 g másla
   • sůl
   • pepř
   • muškátový oříšek
   • 6 snítek čerstvého tymiánu
   • 5 lžic citrónového želé
   • 0,25 l hovězího vývaru
   • 3 lžíce pojiva do omáček
   • 1 citrón
   • sušená majoránka
Recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem připravíme takto:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!