KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí hřbet plněný meduňkou

Kategorie: hlavní jídla

Na recept jehněčí hřbet plněný meduňkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti
   • lístky čerstvé meduňky
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce olivového oleje
Recept jehněčí hřbet plněný meduňkou připravíme takto:
Hřbet rozdělíme na 4 porce, pak podélně nařízneme a rozložíme maso jako na roládu a osolíme a opepříme. Na každou porci masa poklademe 6 lístků meduňky, maso přiklopíme k sobě, znovu osolíme a opepříme (i zvenku) a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Pak dáme do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečeme 10 minut - maso by mělo být upečené na stupeň medium, při podávání ho nakrájíme na hezké šikmé plátky. Podáváme s vařenými brambory, baby karotkou a hráškem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!