KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí džuveč se zeleninou

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí džuveč se zeleninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g jehněčí plece bez kosti
   • 300 g cibule
   • 600 g míchané zeleniny (mrkve
   • fazolky
   • paprika
   • květák
   • celer
   • kapusta aj.)
   • 1 šálek rýže
   • 4 líce oleje
   • 8 dcl vývaru
   • 1 dcl kysané smetany
   • sůl
   • bobkový list
   • 2 stroužky česneku
   • 1 lžíce mleté papriky
Recept jehněčí džuveč se zeleninou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme. Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!