KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Jehněčí džuveč se zeleninouKategorie: hlavní jídla, skopové maso![]() • 400 g jehněčí plece bez kosti • 300 g cibule • 600 g míchané zeleniny (mrkve • fazolky • paprika • květák • celer • kapusta aj.) • 1 šálek rýže • 4 líce oleje • 8 dcl vývaru • 1 dcl kysané smetany • sůl • bobkový list • 2 stroužky česneku • 1 lžíce mleté papriky Recept jehněčí džuveč se zeleninou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme. Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí džuveč se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové karbanátky se zeleninou Bramborový guláš se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené kuře se zeleninou Houbový guláš se zeleninou Hovězí maso dušené se zeleninou Hovězí roláda se zeleninou Hovězí steak se zeleninou Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem Jáhly se zeleninou Játra se zeleninou Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou Jehněčí hřbet plněný meduňkou |
|