KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Italské lasagneKategorie: hlavní jídla, mleté maso![]() • lasagne Panzani • 500 g mletého masa • smetana • 2 kostičky taveného sýra • polohrubá mouka • mléko • sýr eidam • kukuřice • 1 cibule • olej • česnek • sůl • pepř • bazalka • konzervovaná • sekaná rajčata • petrželka Recept italské lasagne připravíme takto:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici. Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Odstavíme a připravíme si bešamel tak, že dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou. Pak přidáme sůl a pepř a provaříme. Vymastíme pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr. Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem. Pečeme cca 30 minut na 150. Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Italské lasagne nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Italské rizoto s čekankou Italské sýrové kuličky Prokládané lasagne |
|