KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Indické filéKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 480 g rybího filé • 120 g cibule • 2 stroužek česneku • 40 g oleje • 2 lžíce nasekané petrželky • 240 g rajčat • 2 lžíce kari • 4 lžíce vody • 1 lžičky hořčice • 1 lžičky zázvoru • 1 lžičky muškátového květu • sůl Recept indické filé připravíme takto:
Česnek utřeme se zázvorem, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Poté k ní přidáme utřený česnek a mícháme asi minutu. Potom vložíme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme muškátový květ a petrželovou nať. Dochutíme solí. Do jiného kastrolu dáme filé, podlijeme ho vodou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Pak jej obrátíme a opět 10 minut dusíme. Na talíři potřeme filé hořčičí, vše přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Indické filé nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Gratinované filé s mrkví a hráškem Grilované rybí filé Chalupářské filé Japonské filé Labužnické rybí filé Lahůdkové filé se zeleninou a fazolkami Mořské filé na rožni Rybí filé na olivách Rybí filé na pivě Rybí filé na rajčatech Rybí filé na zelenině Rybí filé po indicku Rybí filé po pražsku Rybí filé pro diabetiky Rybí filé s brokolicí |
|