KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Indické filé

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept indické filé potřebujeme tyto suroviny:

   • 480 g rybího filé
   • 120 g cibule
   • 2 stroužek česneku
   • 40 g oleje
   • 2 lžíce nasekané petrželky
   • 240 g rajčat
   • 2 lžíce kari
   • 4 lžíce vody
   • 1 lžičky hořčice
   • 1 lžičky zázvoru
   • 1 lžičky muškátového květu
   • sůl
Recept indické filé připravíme takto:
Česnek utřeme se zázvorem, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Poté k ní přidáme utřený česnek a mícháme asi minutu. Potom vložíme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme muškátový květ a petrželovou nať. Dochutíme solí. Do jiného kastrolu dáme filé, podlijeme ho vodou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Pak jej obrátíme a opět 10 minut dusíme. Na talíři potřeme filé hořčičí, vše přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!