KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g uzeného masa
   • 400 g hrachu
   • 2 cibule
   • 100 g škvařeného sádla
   • 4 stroužky česneku
   • špetka mletého černého pepře
   • 1 lžička majoránky
   • 5 kuliček celého pepře
   • 20 g hladké mouky
Recept hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem připravíme takto:
Dva litry vody přivedeme k varu, nasypeme hrách, stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka. Oloupeme cibule, z 1 odkrojíme půlku a zbytek nasekáme. Maso uvaříme ve vodě s půlkou cibule a 5 kuličkami celého pepře. Z 1/3 sádla, trocha nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vývaru a vše dobře rozšleháme. K vývaru s hotovou jíškou přidáme doměkka uvařený hrách, který jsme jemně umleli, opět všechno rozšleháme a povaříme. Kaši dochutíme solí, třeným česnekem, majoránkou a mletým černým pepřem. Na zbytku sádla osmahneme dozlatova zbytek nadrobno nakrájené cibule a kaši jí ozdobíme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!