KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masemKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 500 g uzeného masa • 400 g hrachu • 2 cibule • 100 g škvařeného sádla • 4 stroužky česneku • špetka mletého černého pepře • 1 lžička majoránky • 5 kuliček celého pepře • 20 g hladké mouky Recept hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem připravíme takto:
Dva litry vody přivedeme k varu, nasypeme hrách, stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka. Oloupeme cibule, z 1 odkrojíme půlku a zbytek nasekáme. Maso uvaříme ve vodě s půlkou cibule a 5 kuličkami celého pepře. Z 1/3 sádla, trocha nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vývaru a vše dobře rozšleháme. K vývaru s hotovou jíškou přidáme doměkka uvařený hrách, který jsme jemně umleli, opět všechno rozšleháme a povaříme. Kaši dochutíme solí, třeným česnekem, majoránkou a mletým černým pepřem. Na zbytku sádla osmahneme dozlatova zbytek nadrobno nakrájené cibule a kaši jí ozdobíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Baklažány plněné masem Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Bramborová kaše s tvarohem Bramborové pirohy s uzeným masem Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím Bramborové špecle s kuřecím masem Bramborové špecle s uzeným masem Bramborové špecle s vepřovým masem Bramborový guláš s mletým masem Brambory zapečené s masem a bílým zelím Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu Česnekové špagety s uzeným masem Čínské nudle s vepřovým masem Čočka s uzeným masem Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem |
|