KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí s houbami na smetaně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí s houbami na smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g zadního hovězího masa
   • 40 g sádla nebo oleje
   • 40 g cibule
   • 100 g čerstvých nebo sušených hub nebo nakládaných žampiónů
   • 2 špetky soli
   • 1/2 lžičky drceného kmínu
   • 2 dl kyselé smetany
   • 20 g hladké mouky
Recept hovězí s houbami na smetaně připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a prudce opečeme na sádle - 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut. Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu, občas zamícháme a podle úpotřeby podléváme. Pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a necháme povařit 5-6 minut. Dochutíme citronovou šťávou nebo octem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!