KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí po thajskuKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 400 g libového hovězího • 200 g žampionů • 3 hlívy • větší hrst nakrájeného pórku • 1 lžíce česneku • 1 lžíce pšeničné mouky • 2 lžíce sojové omáčky • 4 lžíce ústřicové omáčky • 3 lžíce oleje • 1 lžička • cukru • půl lžičky pepře • půl chilli papričky Recept hovězí po thajsku připravíme takto:
Mouku smícháme se sojovou omáčkou, do toho dáme plátky hovězího masa, dobře promícháme a necháme uležet 15 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme ohni dozlatova. Pak přidáme žampiony rozkrájené na poloviny, hlívy nakrájené na větší kousky a hrst nakrájeného pórku a za stálého míchání smažíme. Přidáme naložené maso, podlijeme troškou vody a za občasného míchání smažíme do měkka. Pak přidáme ústřicovou omáčku, cukr a pepř, dobře promícháme, přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno a dobře zamícháme. Podáváme s thajskou jasmínovou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po thajsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi Hovězí guláš s fazolemi Hovězí guláš s houbami Hovězí guláš s jablky Hovězí jazyk na smetaně Hovězí klopsy v rajské omáčce Hovězí kostky s mrkví Hovězí kotlíkový guláš |
|