KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí plec na červeném víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí plec na červeném víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g loupané hovězí plece
   • 100 ml hovězího vývaru
   • 50 ml rostlinného oleje
   • 1 mrkev
   • 1 cibule
   • 300 g celeru
   • 8 žampionů krájených na osminky
   • 300 ml červeného vína
   • 2 lžíce rajského protlaku
   • 50 g másla krájenéhona kostičky
   • 1 lžíce sekané ploché petržele
Recept hovězí plec na červeném víně připravíme takto:
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Půlku schováme jako ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit). Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!