KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí plec na červeném víněKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 800 g loupané hovězí plece • 100 ml hovězího vývaru • 50 ml rostlinného oleje • 1 mrkev • 1 cibule • 300 g celeru • 8 žampionů krájených na osminky • 300 ml červeného vína • 2 lžíce rajského protlaku • 50 g másla krájenéhona kostičky • 1 lžíce sekané ploché petržele Recept hovězí plec na červeném víně připravíme takto:
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Půlku schováme jako ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit). Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plec na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bedly na víně Čočka na víně Drůbeží játra na víně Dušená hovězí plec na šalotce Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi |
|