KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí plátek na jalovciKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 650 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 50 g rostlinného tuku • 100 g cibule • 40 g hladké mouky • drcený jalovec • 5 dl vývaru nebo vody • citrónová šťáva • sůl Recept hovězí plátek na jalovci připravíme takto:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátek na jalovci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi Hovězí guláš s fazolemi Hovězí guláš s houbami Hovězí guláš s jablky Hovězí jazyk na smetaně Hovězí klopsy v rajské omáčce Hovězí kostky s mrkví Hovězí kotlíkový guláš |
|