KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí plátek na jalovci

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí plátek na jalovci potřebujeme tyto suroviny:

   • 650 g zadního hovězího masa
   • 50 g slaniny
   • 50 g rostlinného tuku
   • 100 g cibule
   • 40 g hladké mouky
   • drcený jalovec
   • 5 dl vývaru nebo vody
   • citrónová šťáva
   • sůl
Recept hovězí plátek na jalovci připravíme takto:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!