KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí pečeně s kyselou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí pečeně s kyselou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg hovězí pečeně
   • 2 cibule
   • kořenová zelenina (mrkev
   • petržel
   • celer)
   • 300 ml suchého červeného vína
   • 150 ml bílého vinného octa
   • 4 hřebíčky
   • 1 bobkový list
   • 1 lžička celého pepře
   • 1 lžička jalovce
   • 40 g másla
   • 250 ml vývaru
   • 70 g sušených meruněk
   • 70 g sušených švestek
   • 1-2 lžíce tmavé jíšky
   • cukr
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí pečeně s kyselou omáčkou připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, svážeme nití a dáme do kastrolu. Cibule oloupeme a zapíchneme do nich hřebíčky. Kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Zeleninu s cibulí dáme do hrnce, přidáme 1,5 l vody, víno, ocet a koření, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nalijeme na maso. Přikryjeme pokličkou a necháme v chladnu marinovat 3 dny za občasného obracení. Pak maso vyjmeme, osušíme a ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem a 2 hodiny dusíme. Pak maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme ho asi 10 minut odpočinout. Do výpeku scedíme asi 125 ml marinády, přidáme meruňky a švestky, osolíme, opepříme a osladíme, zahustíme jíškou a asi 5 minut povaříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky s chlebem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!