KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí pečeně s hříbky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí pečeně s hříbky potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g zadního hovězího masa
   • 50 g slaniny
   • 300 g čerstvých (nebo mražených) hříbků
   • 200 g cibule
   • 100 g oleje
   • 100 g másla
   • sůl
   • mletý pepř
   • vývar na podlévání
Recept hovězí pečeně s hříbky připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protkneme klínky slaniny a osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Pak zalijeme trochou vývaru a dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a pak nakrájíme na plátky. Do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně. Podáváme s různě upravenými brambory nebo knedlíky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!