KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí pečeně s hříbkyKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 750 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 300 g čerstvých (nebo mražených) hříbků • 200 g cibule • 100 g oleje • 100 g másla • sůl • mletý pepř • vývar na podlévání Recept hovězí pečeně s hříbky připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protkneme klínky slaniny a osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Pak zalijeme trochou vývaru a dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a pak nakrájíme na plátky. Do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně. Podáváme s různě upravenými brambory nebo knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečeně s hříbky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorská sekaná pečeně Bavorská vepřová pečeně Cikánská hovězí pečeně Cikánská pečeně s paprikovou náplní Debrecínská svíčková pečeně Divoká sekaná pečeně Dušená skopová pečeně Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi |
|