KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí pečeně na jalovci a pivuKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 400 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 2 lžíce oleje • 100 g cibule • 1 lžíce hořčice • 500 ml tmavého piva • chléb • sůl • pepř • jalovec Recept hovězí pečeně na jalovci a pivu připravíme takto:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso, přidáme koření a pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečeně na jalovci a pivu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorská sekaná pečeně Bavorská vepřová pečeně Buřty na pivu II Buřty na pivu s fazolemi Cikánská hovězí pečeně Cikánská pečeně s paprikovou náplní Debrecínská svíčková pečeně Divoká sekaná pečeně Dušená skopová pečeně Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou |
|