KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí pečeně na jalovci a pivu potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g zadního hovězího masa
   • 50 g slaniny
   • 2 lžíce oleje
   • 100 g cibule
   • 1 lžíce hořčice
   • 500 ml tmavého piva
   • chléb
   • sůl
   • pepř
   • jalovec
Recept hovězí pečeně na jalovci a pivu připravíme takto:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso, přidáme koření a pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!