KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí na česneku a víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí na česneku a víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1/2 kilogramu libového hovězího
   • hlavička česneku
   • sklenka suchého červeného vína
   • lžíce citronové šťávy
   • tuk na smažení
   • mouka
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto:
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!