KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí na česneku a víněKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 1/2 kilogramu libového hovězího • hlavička česneku • sklenka suchého červeného vína • lžíce citronové šťávy • tuk na smažení • mouka • sůl • pepř Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto:
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Aljašská treska na česneku Bažant na česneku Bedly na víně Beraní maso na česneku Čočka na víně Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Fazolová směs na česneku Houby na česneku Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě |
|