KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí maso v rajské omáčce

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept hovězí maso v rajské omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí maso zadní
   • 1/2 lžičky mleté skořice
   • 7 kuliček nového koření
   • hladká mouka
   • 2 cibule
   • 2 bobkové listy
   • 1,5 citronu
   • 150 g rajského protlaku
   • mletý pepř
   • cukr
   • sůl
   • olej
Recept hovězí maso v rajské omáčce připravíme takto:
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme. Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko. Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!