KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Holandský řízek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept holandský řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového bůčku
   • 100 g libové anglické slaniny
   • 200 g sýra ementál
   • pepř
   • sůl
   • hladká mouka
   • vejce
   • mléko
   • strouhanka
   • olej
Recept holandský řízek připravíme takto:
Libovější bůček najemno umeleme a dobře propracujeme s kořením a troškou soli. Přidáme nastrouhaný sýr a na malé kostičky nakrájenou slaninu a řádně promícháme. Ze směsi tvoříme placky, které obalíme v těstíčku z hladké mouky, mléka a vejce a pak v jemné strouhance a smažíme dozlatova. Holandský řízek podáváme nejlépe s vařenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!