KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Holandský řízekKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 500 g vepřového bůčku • 100 g libové anglické slaniny • 200 g sýra ementál • pepř • sůl • hladká mouka • vejce • mléko • strouhanka • olej Recept holandský řízek připravíme takto:
Libovější bůček najemno umeleme a dobře propracujeme s kořením a troškou soli. Přidáme nastrouhaný sýr a na malé kostičky nakrájenou slaninu a řádně promícháme. Ze směsi tvoříme placky, které obalíme v těstíčku z hladké mouky, mléka a vejce a pak v jemné strouhance a smažíme dozlatova. Holandský řízek podáváme nejlépe s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglický řízek Bělehradský vepřový řízek Brněnský řízek Bylinkový řízek v česnekovém oleji Carský řízek Cikánský řízek Císařský řízek Černohorský řízek Holandský fazolový řízek Holandský kuřecí řízek Holandský řízek bůčkový Holandský sojový řízek Hovězí řízek Králičí sekaný řízek Královský holandský řízek |
|