KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Holandská omáčkaKategorie: hlavní jídla![]() • 0,5 l vývaru • 1 lžíce mouky • 4 žloutky • sůl • citronová šťáva • 100 g másla Recept holandská omáčka připravíme takto:
Žloutky smícháme s trochou vývaru a moukou. Misku postavíme do vodní lázně, dáme do ní zbytek vývaru a pomalu do ní lijeme a zašleháváme žloutkovou směs. Jakmile zhoustne, odstavíme, zašleháváme po kouscích máslo a dochutíme. Podáváme k vařené jemné zelenině, k rybám a na saláty. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boloňská omáčka Boloňská sójová omáčka Brusinková omáčka Česneková omáčka Ďábelská omáčka Dýňová omáčka Holandská bramborová kaše Holandská kýta Holandská omáčka II Holandská omáčka III Holandská omáčka IV Holandská vejce Houbová omáčka Houbová omáčka se smetanou Chřestová omáčka |
|