KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Holandská omáčka IIIKategorie: hlavní jídla![]() • 150 ml vody • 2 dcl bílého vína • 150 g másla • 5 žloutků • sůl • citrónová šťáva Recept holandská omáčka připravíme takto:
Ve vodní lázni šleháme v malé nádobě žloutky se směsí vína, vody a šťávy z citronu až začne směs houstnout. Na středním ohni rozehřejeme máslo a pěnu odstraňujeme dřevěnou naběračkou. Přepuštěné máslo za stálého míchání postupně přidáme ke žloutkům. Omáčka se nesmí vařit, jinak se srazí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka III nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boloňská omáčka Boloňská sójová omáčka Brusinková omáčka Česneková omáčka Ďábelská omáčka Dýňová omáčka Holandská bramborová kaše Holandská kýta Holandská omáčka Holandská omáčka II Holandská omáčka IV Holandská vejce Houbová omáčka Houbová omáčka se smetanou Houbové karbanátky III |
|