KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Holandská omáčka IIKategorie: hlavní jídla![]() • 4 žloutky • 125 ml vývaru • 10 g bramborové moučky • sůl • špetka tlučeného pepře • 100 g másla • 1 citrón Recept holandská omáčka připravíme takto:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boloňská omáčka Boloňská sójová omáčka Brusinková omáčka Česneková omáčka Ďábelská omáčka Dýňová omáčka Holandská bramborová kaše Holandská kýta Holandská omáčka Holandská omáčka III Holandská omáčka IV Holandská vejce Houbová omáčka Houbová omáčka se smetanou Chřestová omáčka |
|