KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Holandská omáčka II

Kategorie: hlavní jídla

Na recept holandská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 žloutky
   • 125 ml vývaru
   • 10 g bramborové moučky
   • sůl
   • špetka tlučeného pepře
   • 100 g másla
   • 1 citrón
Recept holandská omáčka připravíme takto:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!