KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Holandská kýta

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept holandská kýta potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g vepřové kýty
   • sůl
   • 40 g slaniny
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 50 g másla
   • 4 pepře
   • 2 nová koření
   • tymián
   • 250 ml zakysané smetany
   • 20 g mouky
   • 1 citron
   • 10 g cukru
   • vývar
Recept holandská kýta připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme kůže, tuku a protáhneme ji na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Ve větším hrnci na rozpáleném másle a zbytku slaniny si usmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pak tam přidáme kýtu, podlijeme vývarem a dusíme nejdříve pod pokličkou, pak nepřikryté upečeme po obou stranách do červena. Měkkou kýtu nakrájíme, vložíme do hrnce, šťávu zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku a citronovou šťávu. Do omáčky přidáme do žluta opražený cukr, povaříme ji, procezenou nalijeme na maso, které v ní chvíli povaříme. Podáváme s noky nebo knedlíkem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!