KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Guláš z hovězí oháňkyKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 2 hovězí oháňky (cca 1,5 kg) • 4 lžíce zralých rajčat • 750 g mrkve • 1 kg cibule • 4 stroužky česneku • 1 kg brambor • 0,5 l bílého vína • olej • šafrán • sůl • pepř Recept guláš z hovězí oháňky připravíme takto:
Oháňky očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmahneme v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Přidáme také nadrobno nakrájený česnek, oloupaná а nakrájená rajčata, očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli а osmahneme (asi 15 minut). Potom přidáme víno, přikryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlépe do druhého dne). Guláš z hovězí oháňky podáváme se smaženými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš z hovězí oháňky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Boloňský hovězí hrnec Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Dušená hovězí plec na šalotce Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku |
|