KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Finské řízkyKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • vepřové maso • 4 vejce • 1 lžička pepře • 1 lžička soli • 1 lžička mleté červené papriky • 1 lžička majoránky • mletý černý pepř • 2 lžíce oleje • 3 lžíce škrobové moučky Recept finské řízky připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na řízky a ty naklepeme. Ze všech surovin vytvoříme v míse těstíčko, do kterého postupně klademe naklepané maso tak, aby všechno maso bylo ponořené a necháme uležet v lednici 3-4 dny (ale každý den maso obracíme!). Čtvrtý den maso z těstíčka postupně vyjmeme a osmažíme na pánvi. Finské řízky podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Finské řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Balkánské řízky s pórkem Bezové řízky Boloňské řízky Bramborové řízky Bůčkové řízky Celerové řízky Cibulové řízky se zázvorem Dušené řízky Finské roštěnky Houbové řízky Jogurtové řízky Klatovské řízky Králičí řízky Krůtí řízky s žampiony a shery Krůtí řízky v peřince |
|