KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Finské řízky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept finské řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • vepřové maso
   • 4 vejce
   • 1 lžička pepře
   • 1 lžička soli
   • 1 lžička mleté červené papriky
   • 1 lžička majoránky
   • mletý černý pepř
   • 2 lžíce oleje
   • 3 lžíce škrobové moučky
Recept finské řízky připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na řízky a ty naklepeme. Ze všech surovin vytvoříme v míse těstíčko, do kterého postupně klademe naklepané maso tak, aby všechno maso bylo ponořené a necháme uležet v lednici 3-4 dny (ale každý den maso obracíme!). Čtvrtý den maso z těstíčka postupně vyjmeme a osmažíme na pánvi. Finské řízky podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!