KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Finská pečená štika s rýžovou nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept finská pečená štika s rýžovou nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 štika
   • půl hrnku rýže
   • 2 vejce uvařená natvrdo
   • 3 lžíce smetany
   • 2 lžíce másla
   • 3 lžíce strouhanky
   • sůl
   • pepř
Recept finská pečená štika s rýžovou nádivkou připravíme takto:
Rybu vyčistíme, odstraníme šupiny, důkladně potřeme zvenku i zevnitř solí a necháme 60 minut odležet. Mezitím uvaříme rýži. Vejce nakrájíme na malé kousky, přidáme rýži a smetanu, dochutíme solí a pepřem. Vzniklou směsí naplníme štiku, položíme do vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 225°C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 190°C. Do pekáče přilijeme trochu vody se smetanou a rybu touto směsí občas potřeme. Doba pečení závisí na velikosti štiky, většinou pečeme 30 až 40 minut.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!