KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Filé v žampionové omáčceKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 500 g rybího filé • hrubá mouka • 2 vejce • 100 g kukuřičných lupínků • olej • 1 cibule • olej • 300 g žampionů • 1 lžička dijonské hořčice • sůl • mletý černý pepř • 0,1 l zeleninového vývaru • 1 lžíce hladké mouky • 0,25 l šlehačkové smetany • citronová šťáva Recept filé v žampionové omáčce připravíme takto:
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Houbovou omáčku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné a nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Filé v žampionové omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Candát v sojové omáčce Fazole v bílé omáčce Fazole v rajčatové omáčce Filé na cibuli a slanině Filé na kari Filé na žampiónech Filé pečené se smetanou a hořčicí Filé po cikánsku Filé po italsku Filé s bylinkami Filé s kysaným zelím Filé se zelenými fazolkami a hruškou Filé ve vínovém těstíčku Filé zapečené s bramborem Filé zapečené s Nivou |
|