KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Filé v žampionové omáčce

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept filé v žampionové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g rybího filé
   • hrubá mouka
   • 2 vejce
   • 100 g kukuřičných lupínků
   • olej
   • 1 cibule
   • olej
   • 300 g žampionů
   • 1 lžička dijonské hořčice
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 0,1 l zeleninového vývaru
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 0,25 l šlehačkové smetany
   • citronová šťáva
Recept filé v žampionové omáčce připravíme takto:
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Houbovou omáčku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné a nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!