KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Fazole v bílé omáčce

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept fazole v bílé omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g velkých fazolí
   • 3 lžíce oleje
   • 40 g cibule
   • 30 g hladké mouky
   • sůl
   • 1 lžíce vinného octa
   • cukr
Recept fazole v bílé omáčce připravíme takto:
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a cukru. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolí. Přidáme fazole a povaříme. Dochutíme solí, octem a karamelem (karamel získáme tak, že 10 g cukru mícháme na mírném ohni se 3 lžícemi vody, až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu).







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!