KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Fazole s mletým masemKategorie: hlavní jídla, mleté maso![]() • 500 g mletého vepřového masa • 300 g fazolí • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 1 rajský protlak • 2 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžička majoránky • olej Recept fazole s mletým masem připravíme takto:
Den předem namočíme fazole v 1,5 l nesolené vody. Pak je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mírně osolíme a za stálého míchání smažíme. Až maso přestane dělat hrudky, podlijeme 0,3 l vývaru z fazolí, přidáme majoránku, česnek a pepř a dusíme, až je maso měkké. Na oleji opražíme mouku, přidáme protlak a šťávu na mase zahustíme. Nakonec přisypeme vařené fazole, podle potřeby podlijeme a ještě podusíme. Nakonec podle chuti osolíme a pepříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazole s mletým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Baklažány plněné masem Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Bramborové pirohy s uzeným masem Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím Bramborové špecle s kuřecím masem Bramborové špecle s uzeným masem Bramborové špecle s vepřovým masem Bramborový guláš s mletým masem Brambory plněné mletým hovězím Brambory zapečené s masem a bílým zelím Česnekové špagety s uzeným masem Čínské nudle s vepřovým masem Čočka s uzeným masem Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem Dušená kapusta s uzeným masem a brambory |
|