KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dušené vepřové kotletyKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 500 g vepřového hřbetu • 80 g sádla • pepř • kmín • 30 g mouky • 40 g cibule Recept dušené vepřové kotlety připravíme takto:
Z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme kotlety, na tučnější straně je trošku nařízneme, potom je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka je opečeme po obou stranách. Opečené kotlety vložíme do hrnce na rozpálené sádlo ve kterém jsme usmažili nadrobno nasekanou cibulku, přidáme kmín, podlijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni udusíme kotlety do měkka. Kotlety podáváme polité vydušenou šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené vepřové kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Balkánské telecí kotlety Balkánské vepřové kotlety Bramborové kotlety se šunkou Čínské vepřové v karamelu Ďábelské kotlety Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku |
|