KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dušené telecí masoKategorie: hlavní jídla, telecí maso![]() • 1 kg telecího masa • 250 g slaniny • 250 g kuřecích jater • 1 cibule • 1 hrnek (250 ml) nakrájených hub • 2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat • sůl • pepř • sladká paprika • 1 citrón • 4 hřebíčky Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky. Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou. Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglická telecí játra Balkánské telecí kotlety Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Bosenské masové kuličky Bostonské telecí řízečky Burgundské hovězí maso Dalmátské dušené hovězí maso Drůbeží maso v alobalu Dušená telecí játra Dušená telecí játra se slaninou Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách |
|