KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dušené telecí maso II

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Na recept dušené telecí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g telecího masa
   • 1 cibule
   • 450 g konzervovaných rajčat
   • 165 ml konzervované rajčatové šťávy
   • 3 mrkve nakrájené
   • 1 tuřín
   • půl lžičky sušeného drceného tymiánu
   • 1 lžíce kukuřičné mouky
   • olej
   • 1 lžíce vody
Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá. Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!