KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dušené hovězí plátky se zeleninouKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 500 g hovězího masa bez kosti • 2 cibule • stroužek česneku • celý bílý pepř • 3 bobule jalovce • citrón • olej • bobkový list • kousek kůrky z chleba • hovězí vývar • sůl • 2 mrkve • 200 g celeru • zelená petrželka • rajčatový protlak • zahuštěná smetana Recept dušené hovězí plátky se zeleninou připravíme takto:
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek,pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin. V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku,podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1,5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Boloňský hovězí hrnec Bramborové karbanátky se zeleninou Bramborový guláš se zeleninou Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Dušená hovězí plec na šalotce Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem |
|