KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dušené hovězí maso na houbách

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept dušené hovězí maso na houbách potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g hovězího masa (špička nebo plec)
   • sůl
   • pepř
   • olej
   • 2 cibule
   • 200 g hub
   • 1 lžička hladké mouky
   • vývar
Recept dušené hovězí maso na houbách připravíme takto:
Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět. Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené houby a pod pokličkou na mírném ohni dusíme. Podle potřeby podléváme. Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva. Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Mírně prochladlé maso nakrájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!