KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dušené hovězí maso na houbáchKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 750 g hovězího masa (špička nebo plec) • sůl • pepř • olej • 2 cibule • 200 g hub • 1 lžička hladké mouky • vývar Recept dušené hovězí maso na houbách připravíme takto:
Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět. Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené houby a pod pokličkou na mírném ohni dusíme. Podle potřeby podléváme. Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva. Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Mírně prochladlé maso nakrájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí maso na houbách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Boloňský hovězí hrnec Bosenské masové kuličky Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Drůbeží maso v alobalu Dušená hovězí plec na šalotce Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou |
|