KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dušená koroptev na víně

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept dušená koroptev na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 koroptev
   • 50 g másla
   • 1 cibule
   • 5 zrnek pepře
   • 3 zrnka nového koření
   • 1 bobkový list
   • trocha tymiánu
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce červeného vína
   • vývar
Recept dušená koroptev na víně připravíme takto:
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu). Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno. Podáváme s bramborovými kroketami a červeným zelím.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!