KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dalmátské dušené hovězí masoKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 800 g hovězí kýty • 60 g slaniny • 300 g rajčat • 1 celer • 3 mrkve • 2 cibule • 5 stroužků česneku • 100 ml červeného vína • 100 ml oleje • 1 lžička cukru • 1 lžíce mouky • sůl • pepř • 5 hřebíčků • muškátový ořech • na maridnádu: ocet + bobkový list + celý pepř Recept dalmátské dušené hovězí maso připravíme takto:
Česnek a slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, slaninou a hřebíčkem a na noc namočíme do marinády připravené z octa, bobkových listů a celého pepře. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem, cukrem a nastrouhaným muškátovým ořechem. Pak přidáme maso a opečeme ze všech stran. Postupně přiléváme víno a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájené na větší kusy. Maso dusíme na mírném ohni 3 až 4 hodiny. Během dušení ho obracíme a podle potřeby podléváme polévkou nebo teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 10 minut. Dalmátské dušené hovězí maso podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dalmátské dušené hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Boloňský hovězí hrnec Bosenské masové kuličky Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské čufty Domácí hovězí roštěná Drůbeží maso v alobalu Dušená hovězí plec na šalotce Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně |
|