KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Česneková jehněčí žebra

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept česneková jehněčí žebra potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí žebra
   • brambory
   • 3 rajčata
   • malé cibulky
   • česnek
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • kari
   • plnotučná hořčice
   • černé olivy
Recept česneková jehněčí žebra připravíme takto:
Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř, promícháme. Touto směsí potřeme žebra a necháme odležet nejlépe přes noc. Pak je dáme na pekáč, potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a pečeme 2 hodin v troubě při 150°C. Posledních 20 minut pečeme bez pokličky. Mezitím uvaříme brambory v osolené vroucí vodě se solí a troškou kari. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami, na kolečka nakrájené olivy a trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí. Dochutíme petrželkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!