KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Česneková jehněčí žebraKategorie: hlavní jídla, skopové maso![]() • jehněčí žebra • brambory • 3 rajčata • malé cibulky • česnek • olej • sůl • pepř • kari • plnotučná hořčice • černé olivy Recept česneková jehněčí žebra připravíme takto:
Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř, promícháme. Touto směsí potřeme žebra a necháme odležet nejlépe přes noc. Pak je dáme na pekáč, potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a pečeme 2 hodin v troubě při 150°C. Posledních 20 minut pečeme bez pokličky. Mezitím uvaříme brambory v osolené vroucí vodě se solí a troškou kari. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami, na kolečka nakrájené olivy a trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí. Dochutíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česneková jehněčí žebra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglické jehněčí žebro Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Česneková kachna Česneková kuřecí stehna Česneková omáčka Česneková polévka s tvarůžky Česneková svíčková Česnekové jehněčí Egyptské jehněčí kotlety Irská jehněčí mísa Irský jehněčí guláš Kyperská jehněčí pečeně Marinovaná jehněčí kýta Pastýřský koláč jehněčí Pečená beraní žebra |
|