KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Candát s jemnou petrželkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce candáta
   • půl svazku petrželky
   • 2 lžíce oleje
   • 4 žloutky
   • 1 lžíce másla
   • citrónová šťáva
   • sůl
Recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou připravíme takto:
Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí. Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!