KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Candát s jemnou petrželkovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 4 porce candáta • půl svazku petrželky • 2 lžíce oleje • 4 žloutky • 1 lžíce másla • citrónová šťáva • sůl Recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou připravíme takto:
Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí. Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát s jemnou petrželkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové noky s omáčkou ze sýra Brambory s houbovou omáčkou Brambory s ředkvičkovou omáčkou Candát na hříbkách Candát na kmíně Candát na másle Candát na rajčatech Candát na rýži se smetanou Candát na slanině s křenem Candát na žampiónech Candát po italsku Candát po kyjevsku Candát po selsku Candát s cibulovou omáčkou Candát se špenátem |
|