KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Burgundská vepřová kýta

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept burgundská vepřová kýta potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg libové vepřové kýty
   • 2 lžíce oleje
   • 1 menší cibule
   • 1 dcl červeného vína
   • půlka mrkve
   • půlka celeru
   • 2 lžíce kečupu
   • 2 dkg hladké mouky
   • 2 dkg sádla
   • půl lžičky cukru
   • půl lžičky octa
   • sůl
   • celý pepř
   • celé nové koření
   • bobkový list
Recept burgundská vepřová kýta připravíme takto:
Nakrájenou zeleninu osmahneme na oleji, přídáme cibuli, cukr, pak přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a pečeme. Po chvilce přidáme kečup, víno, citrón, koření a ocet a upečeme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a povaříme 20 minut. Pak necháme vychladnout, odstraníme koření a sťávu rozmixujeme nebo prolisujeme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!