KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Bůčkový guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept bůčkový guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vepřového bůčku s kostí
   • 150 ml kysané smetany
   • víno
   • 300 g fazololové lusky
   • 3 cibule
   • 2 lžíce mouky
   • 150 g sádla
   • mletá červená paprika
   • sůl
Recept bůčkový guláš připravíme takto:
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme. Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu. Maso znovu podlijeme. Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké maso i fazolky. Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku. Podle potřeby dochutíme octem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!