KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Bůček v zelíKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 1 kg bůčku s kostí • 500 g kysaného zelí • sůl • kmín • voda Recept bůček v zelí připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky asi 150 g velké, jednotlivé kousky osolíme a postavíme na pekáč kůží dolů tak, aby měly kolem sebe místo. Kolem každého kousku rozložíme kysané zelí i ke stěnám pekáče (zelí nevymačkáváme, naopak dáme ho tam i s nálevem), podlijeme vodou, maso posypeme kmínem a pečeme v troubě při 190°C do měkka. Bůček v zelí podáváme nejlépe s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bůček v zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Alsaské zelí Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Bramborák se zelím Bramborové pirohy se zelím Bramborové šišky s kysaným zelím Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím Brambory se zelím a smetanou Brambory zapečené s masem a bílým zelím Brambory zapečené se zelím Bůček na zelí Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu Čínské zelí s tofu a rýží Divočák na pivě se zelím Dušené zelí s flíčky Fazole se zelím a s pohankou |
|