KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Boloňská sójová omáčka

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept boloňská sójová omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 cibule
   • 1 řapík celeru
   • 100 g malých žampiónů
   • 2 středně velké mrkve
   • 1 stroužek česneku
   • 3 polévkové lžíce olivového oleje
   • 500 ml zeleninového vývaru
   • plechovka loupaných rajčat (cca 400 g)
   • 75 g sójových granulí
   • sůl
   • mletý černý pepř
Recept boloňská sójová omáčka připravíme takto:
Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka. Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek a smažíme dalších 5 minut. Poté přilijeme vývar, sůl, pepř, důkladně promícháme, přidáme sójový granulát, znovu zamícháme a dusíme ještě asi 30 minut do zhoustnutí.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!