KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Boloňská omáčkaKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 300 g mletého masa • 50 g slaniny • 1 cibule • 1 mrkev • 50 g celeru • 4 stroužky česneku • 2 lžičky protlaku • 5 lžic kečupu • sójová omáčka • sůl • pepř • nové koření • 2 bobkové listy • 150 ml vody • 150 ml bílého vína Recept boloňská omáčka připravíme takto:
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni. Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boloňská sójová omáčka Brusinková omáčka Česneková omáčka Ďábelská omáčka Dýňová omáčka Holandská omáčka Holandská omáčka II Holandská omáčka III Holandská omáčka IV Houbová omáčka Houbová omáčka se smetanou Chřestová omáčka Játrová omáčka Jemná cibulová omáčka Jihočeská houbová omáčka |
|