KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Boloňská omáčka

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept boloňská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g mletého masa
   • 50 g slaniny
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • 50 g celeru
   • 4 stroužky česneku
   • 2 lžičky protlaku
   • 5 lžic kečupu
   • sójová omáčka
   • sůl
   • pepř
   • nové koření
   • 2 bobkové listy
   • 150 ml vody
   • 150 ml bílého vína
Recept boloňská omáčka připravíme takto:
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni. Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!