KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Bengálské bramboryKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla![]() • 400 g brambor • 250 g sterilovaného hrášku • 100 g másla • 150 g mletého kokosu • sůl • drcený kmín • mletá sladká paprika • škrobová moučka • cukr Recept bengálské brambory připravíme takto:
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, podusíme na másle do poloměkka, přidáme hrášek, kokos a přikryté dusíme na mírném plameni asi 10 minut. Pak osolíme, přidáme půl lžičky cukru, mletou sladkou papriku a drcený kmín, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bengálské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Alpské brambory Andělské brambory Apoštolské brambory Bavorské brambory Belgické plněné brambory Brynzové brambory Dušená kapusta s uzeným masem a brambory Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Farmářské brambory Francouzské brambory Francouzské brambory s bedlou Francouzské brambory s jedlou bedlou Francouzské brambory s uzeným masem Francouzské brambory se žampiony |
|