KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Anglická vepřová játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Na recept anglická vepřová játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky vepřových jater
   • 4 tenké plátky anglické slaniny
   • 40 g sádla
   • rovná lžíce hladké mouky
   • petrželka
   • citron
   • vorčestr
   • 1,5 dl vývaru z kostí
   • sůl
Recept anglická vepřová játra připravíme takto:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra. Před podáváním játra poklademe dílky citronu. Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!