KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Anglická vepřová játraKategorie: hlavní jídla, vnitřnosti![]() • 4 plátky vepřových jater • 4 tenké plátky anglické slaniny • 40 g sádla • rovná lžíce hladké mouky • petrželka • citron • vorčestr • 1,5 dl vývaru z kostí • sůl Recept anglická vepřová játra připravíme takto:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra. Před podáváním játra poklademe dílky citronu. Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglická vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Andaluzská vepřová játra Anglická štika Anglická telecí játra Arabská hovězí játra Bavorská vepřová pečeně Berlínská játra Bratislavská vepřová směs Burgundská vepřová kýta Čertovská kuřecí játra Čínská játra Ďábelská játra Drůbeží játra na cibulce Drůbeží játra na jehle Drůbeží játra na kari Drůbeží játra na medu |
|